Ny form for internet fusk igennem dba.dk ?

Jeg tror lige at jeg er blevet udsat for en ny form for Internet fusk. Og endda en ret snu og personlig en af slagsen.

Fusk igennem Den Blå Avis

Jeg har sat min nye mobil, HTC Tytn II til salg på Den Blå Avis - Køb en HTC Tytn II.

Pludselig en dag kommer der en mail ind fra en engelsk person:

Hello seller,
I Julie from London, UK. i saw your ITEM posted www.dba.dk and i decided to mail you and and ask if the item is still up from sale, if it is up for sale i will like to buy from you as soon as possible. Reply back with your final selling of the item including shipping price because you will be shipping them…
Julie Kasper.
(kendt-af-forfatteren@yahoo.co.uk).

Jeg tænkte i første omgang, okay, en yahoo mail, det må være noget fusk. Men jeg vil jo gerne sælge min mobil, så prøver at sende en mail tilbage, om at jeg da gerne vil sælge og forklarer prisen på forsendelse og den fulde pris.

Så går der nogle timer, så dumber der en mail ind igen:

Hello,
Thanks for your mail, all I can ask to continue with the trade is the whole of the price of the Item to also cover the costs of shipping to my client at the address below, Also send me your full Bank Address and Bank details of who and where you need the Money transferred or deposited to, So with regard to continue with the payment through bank transfer(HSBC, UK) as soon as you get the payment confirmation ALERT from the bank you will send the tracking number to the bank and then you will receive the money As soon as the bank gets the tracking number. The reply ASAP. Julie.
Clients Shipping Address
name: Vanessa Miller.
address: 7 Omididun Street
by: Lagos Island
Pasta: Lagos.
Zip code: 23401
Nigeria.
I will need the HTC full model name too.

Yeah right tænker jeg bare. Som om jeg har lyst til at sende min mobil til Nigeria, for en person der bor i England. Og så lige sætningen “The reply ASAP”. Okay.

Jeg synes faktisk at denne form for “spam” er ret grundig udført, dog måske ikke lige at jeg skal sende den til Nigeria, men den går ind og påvirker en person, som faktisk gerne vil sælge noget og kan derfor være rimelig åben for muligheder.

Hvad mener du, er det en ny og meget mere aggressiv form for internet fusk eller kan jeg roligt sende min mobil til Nigeria?

Flere links

13 kommentarer



Kim Andersen
jul 16, 2008 22:44

Jeg tror IKKE jeg ville sende min mobil til Nigeria. Jeg synes, ligesom dig selv, at specielt mail to lyder meget suspekt.

Første mail er som sådan god nok, og det kan godt lyde som en potentiel køber.
Men hvis vores formodninger er korrekte, så er det godt nok en ny form for Internet-fusk som jeg heller ikke har set før.

PS. For alle os trofaste læseres skyld, kan du jo godt lige tage en for holdet, og så sende den til Nigeria for så at melde tilbage med hvordan det går. Det kan jo blive et fremragende blogindlæg :D

Lars Bachmann
jul 16, 2008 23:02

Det må helt sikkert være fup og fidus. Hvor skulle en der bor i england finde din mobil på DBA? og det største faresignal af dem alle… Den skal sendes til Nigeria ;)

Mikael
jul 16, 2008 23:15

LOL… ja der findes meget af den slags. Det er desværre ikke nyt. Det nye er at de begynder at bruge dba, men det har eksisteret på eBay i mange år. For små 7 år siden blev jeg fanget i noget lignende hvor jeg var køberen…. 18K til en svindler i Rumænien og der var intet politiet kunne gøre :(

Steffen Hansen
jul 17, 2008 0:23

Det er desværre slet ikke en ny form for fusk. Jeg har oplevet det masser af gange på qxl. Metoden har været kendt i flere år, med nøjagtigt samme forløb og med nigeria i modtageradressen. Anmeld med det samme brugeren til dba så det ikke går ud over andre. Sidst det skete for mig, forklarede qxl at de var ved at indføre et nyt system der skulle kunne forhindre dette. Det kan være at svindlerne derfor er blevet mere aktive på dba, som du tilsyneladende er bruger af.
Det er tilgengæld lige den tand mere irriterende på qxl, da man jo skal starte en helt ny auktion med nye bud når dette sker.

Brian Brandt
jul 17, 2008 8:06

Tager sgu ikke en for holdet med min mobil.. Den skal sælges så jeg kan købe mig en iPhone :-).
Den bliver på ingen måder sendt til Nigeria nu…

Jeg synes godt nok de er blevet mere personlige og frække… men tak for hjælpen…

Martin
jul 17, 2008 8:48

Ja, Jeg har også oplevet det på QXL, en køber bruger slå til prisen, og efterfølgende prøver at få varen sendt afsted uden at betale.

Martin Hegelund
jul 17, 2008 11:22

Handel med Nigeria… Hmm, bare det, at det er Nigeria siger alt…

Men jeg tror, at de fuskere, der findes rundt omkring har fået øjnene op for, at det er markant sværere at få folk til at hoppe på lumsle lotto-mails og så må der jo andre boller på suppen :-)

Peter Stensgård
jul 17, 2008 23:48

Hvis man nu skulle vende den om og så se det fra fupperens side.

Man kunne jo lave nogle standard mails, der lyder som om, at de ikke er skrevet af en eller anden abekat. Sproget lyder ikke ret tillidsvækkende. Det kunne gøres bedre…
Det er en ommer!

Vadskær
jul 18, 2008 9:07

Nogen burde cutte Nigerias internetforbindelse ;-)

Paw Hellegaard
jul 19, 2008 22:15

Fup og fidus tricks bliver brugt alle steder hvor der bliver solgt ting - som webshop ejer modtager man os en del sjove mails af den slags…

Nicolai Lønne
jul 31, 2008 18:56

> Nogen burde cutte Nigerias internetforbindelse ;-)

Amen to that :)
Er det land kendt for andet end svindel?

Morten
aug 11, 2008 10:23

Det mest fjollede er jo, at mange hopper på den slags fiduser - og giver derved liv til bedrageribranchen i Nigeria. Jeg tror vi kommer til at se meget mere af den slags i fremtiden.

Solvejg
aug 23, 2008 12:52

Ja, der er jo nok en grund til at den slags bliver kaldt “Nigeria-breve” - efterhånden ret udbredt.
Qxl har heldigvis indført at adressen skal “konfirmeres” før der kan bydes, før kunne nye byde op til 2 gange og det gav ravage. Nok derfor de er gået over til dba.

Der er også den variant med at man har vundet et-eller-andet stort beløb, men hvis man googler lotteriet er det hurtigt afsløret. Jeg havde engang “vundet” i det hollandske statslotteri - en mail sendt fra Italien og med en helt tredje kontaktadresse. Det reneste svindel.
Eller versionen med at en rig arving ikke kan indkassere sin arv i et land fordi vedkommende er umyndig.
Man skal så udgive sig for at være en slægtning, som kan hjælpe med dette.
Hop ikke på NOGET af det - det er fup og svindel det hele.

Leave a Reply

Comment


Hvad er RSS ?
Følg mig på Twitter
Netværk med mig på LinkedIn

Iværksætter bloggens nyhedsmail

Iværksætterbloggens nyhedsmaillingliste
Navn:
Email:

Eller læs de Gratis Mailkampagner

Det populære indhold


Dit reklame banner her? Kontakt her
  • crossfit
  • crossfitting
  • crossfitters
  • Crossfit